13 Nisan 2020 Pazartesi

Paulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor

Hiç ölüm hakkında düşündünüz mü?

Ya da hiç ölmeye karar verdiniz mi?


Veronika Ölmek İstiyor, tam olarak bu konuya, ölüm temasına dayanıyor. Ana karakter Veronika, her şeye sahip,genç,güzel bir kızdır. Ancak hayatında tek bir şey eksiktir: mutluluk.
Veronika mutlu olamadığını fark ettikten sonra dört kutu ilaç içerek intihar etmeye karar verir. Fakat başarısız bir intihar girişimiyle karşılaşır ve gözlerini bir akıl hastanesinde açar. İlk başlarda akıl hastanesinde olmak onu huzursuz etmez çünkü olağandan farklı bir şeyleri gözlemlemenin iyi bir vakit geçirme aktivitesi olduğunu düşünür. Birkaç arkadaş edinir,sohbetlere katılır,bahçeye çıkar,istediği saatte istediği şeyi yapar hatta gece yarısı herkesi uyandıracak şekilde piyano bile çalar. Tedavisinin ileri aşamalarında doktoru, Veronika'ya intihar etmek için içtiği ilaçlardan dolayı kalbinin çok zarar gördüğünü, bir haftalık ömrü kaldığını söyler. Veronika çok panik olur. Çünkü gerçek anlamda ilk defa yaşamaya başladığını hissetmiş hatta Eduard isimli bir gence aşık olmuştur. Artık ölmeden önce yapmayı hedeflediği şeyleri yapmak istese de bu pek mümkün olmaz. Ölene kadar Eduard'la kalmaya karar verir. Onu gerçekten seviyordur. Bir haftalık ömründen geriye kalan son günde Eduard ile birlikte hastaneden kaçarlar. Veronika'nın son gününü güzel bir şekilde geçirmesini istemektedir Eduard. Bir yere sığınırlar ve orada uyuyakalırlar. Sabah uyandığında Veronika'yı uyanık göremeyen Eduard bağırıp çağırmaya başlar ve yardım çağırır. Veronika bu gürültü patırtıya uyanır ve Eduard şaşırıp kalır. Hastanedeki herkes Veronika'nın en fazla bir hafta yaşayacağından emindi.

Ancak Veronika'nın doktoru yani Dr. İgor, her şeyin farkındadır. Veronika'yı hayata döndürmek için böyle bir yönteme başvurmuştur.


Bu kısa özetten sonra kitabı biraz yorumlayacağım. Öncelikle kitap çok akıcıydı. Bence konusu da çok güzeldi, konu da çok güzel işlenmişti. Bana mutlu olmanın ya da en azından mutlu olmaya çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi.Kitap gerçekten çok güzeldi ancak bana göre bu kitabı iki sene sonra kadar okumak daha iyi olabilirdi. Ancak yine de bu kitabı okuduğum için çok mutluyum.


' Çok ciddi bazı patolojik vakalar dışında, insanlar yalnızca günlük yaşamın tekdüzeliğinden kurtulmak amacıyla delirirler.'




3 yorum:

  1. Hem Paulo Coelho'yu hem de bu kitabını çok severim 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de:) ♥ Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben de ikisini art arda okumuştum. Bu kitaptan çok etkilenip bir solukta bitirmiştim resmen:) Simyacı efsanedir ama Veronika da bir başkadır:)

    YanıtlaSil