23 Şubat 2021 Salı

Birkaç Agatha Christie Kitabı

Doğu Ekspresinde Cinayet, Agatha Christie'nin en ünlü kitaplarından biri. Sanırım birçok kişi adını duymuştur.
Adından da anlaşılacağı gibi, bir trende bir cinayet işleniyor ve o sırada o trende olan ünlü dedektif Hercule Poirot cinayeti çözme işini üstleniyor.

Epey sağlam kurgulanmış bir kitaptı ve sonlarında resmen ağzım açık kaldı. Gerçekten kırk yıl düşünsem böyle biteceği aklıma gelmezdi. Herkesin okumasını önerdiğim bir kitap, okurken hiç sıkmıyor, çok akıcı, sürükleyici. Agatha Christie'nin dili her zaman sade zaten. Bu sebeple elinizden düşüremeyeceğinizi garanti edebilirim.

10/10

Nil'de Ölüm kitabı da çok ünlü Agatha Christie kitaplarından biri.
Çok güzel, çok zengin, çok akıllı ve yetenekli bir genç kız olan Linnet Doyle; en yakın arkadaşının nişanlısı ile evlenmiştir. Bu yeni evli çift,
Mısır'da balayı tatiline çıkmışlardır.

Nil'de gezi yapmak amacıyla bindikleri gemide bir cinayet işlenir. Ve acaba katil kimdir?

Bence bu kitap çok güzeldi. Bugüne kadar okuduğum Agatha Christie kitaplarının arasından en kalın olanıydı (Agatha Christie'nin kitapları genelde incedir.) ama aynı zamanda da en çabuk okuduğum kitabıydı. Katili tahmin etmek epey zordu. Bu kitapları keyifli yapan da bu zaten. İçinde Poirot olan sıkıcı bir kitap olamaz, okurken giderek Poirot'nun zekasına hayran kalıyorsunuz.                10/10


Ölen bir antikacının evini kiralayan Clarissa ve eşi Henry, kızları Pippa'yla birlikte huzur içinde yaşamaktayken bir gün hiç beklenmedik bir şey olur. Clarissa, salonda bir ceset bulur.

Kitap zaten çok ince, bu yüzden daha fazla şey söylersem (yani yazarsam) kitabın bazı sürprizleri kaçabilir.

Bence sürükleyici bir kitaptı. (Agatha Christie'nin sürükleyici olmayan kitabı yok ki!) Nedense bu kitabı okumak bana satranç oynuyormuşum gibi hissettirdi. Okurken sürekli kafamda senaryolar uydurduğum içindir belki de. 

10/10



Belki de Agatha Christie'yi küçüklüğümden beri çok sevdiğimden tarafsız davranamıyor olabilirim ama benden 10 puan almayacak bir kitabı olduğunu düşünmüyorum:)

6 yorum:

  1. Tarafsız olup olmamalık bir durum yok bence:-)) Bahsettiğimiz yazar Agatha Christie:-)) Bugün yazar isimleri sayılınca kitap okumayanların bile "bir yerden duymuştum" diyebileceği bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, çok değerli bir isim:)

      Sil
  2. Bu tür kitapları okumayı hep gece, uyumadan hemen önceye bırakıyorum. Örümcek Ağı'nı okumadım henüz. Hatırladığım iyi oldu:)

    YanıtlaSil
  3. doğu ekspresi en iyi kitaplarından ivit yaa, iki tane de filmi var, eski versiyonu yenisinden daha iyi bu filmin, nilde ölümün filmi de güzel o da eski, son kitabın da filmi vardı sanırsam :) bi de son yazıma baksana bi :) anime mangalar var :) şimdi sıra artık gençlik yolculuğu anime dizisindee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmleri izlemeyi çok istiyorum ancak şu aralar çok yoğunum.
      Gençlik Yolculuğu hakkındaki yorumunu merakla bekliyorum:)

      Sil